+ NOUS TEMES + - - + NOUS TEMES +
CAP-ABS
Horari: De Dilluns a Divendres 
de 08:00 a 15:00 Hores
Contacte: 973402196-Urgències 061 C/Guimerà 6
Programació de visites 24 hores 902111444

dimecres, 9 de maig del 2012

El Reportatge

CODI ICTUS

Préstec d’aparells ortopèdics

El CAP d’Artesa de Segre ofereix des dels seus inicis el servei de préstec d’aparells ortopèdics, d’una manera voluntària. Tenim en estoc cadires de rodes, caminadors i crosses.
L’activitat consisteix en recaptar aparells ortopèdics d’usuaris/famílies que ja no en fan ús, per deixar-ho a d’altres que ho requereixen. 
Els beneficis que aporta són:
- Estalvi de visites de l’usuari cap el metge especialista.
- Estalvi econòmic per l’administració i els beneficiaris.
- Estalvis intangibles (angoixa i malestar del malalt pel desplaçament, les molèsties i el temps dels familiars).
- Una entrega immediata de l’aparell (si hi és en estoc).
- La satisfacció de donar quelcom que no necessito perquè algú ho pot necessitar.
Durant l’any 2011 s’han fet 75 cessions de préstec. Aquesta activitat comporta un desgast de la vida útil dels aparells ortopèdics. Per això, fem una crida a totes aquelles famílies que tenen aparells ortopèdics i no en fan ús, que els portin al CAP d’Artesa de Segre. 
En farem una bona utilitat.
Apostem per la solidaritat de tots plegats.


ABS Artesa de Segre

Les entitats opinen sobre temes de salut

La salut és un bé en si mateixa, i el valor més preuat per a la majoria de persones. És prou conegut, però, que mantenirla depèn de molts factors. Entre aquests factors, els serveis sanitaris hi tenen un paper molt petit. La seva contribució pot ser en el manteniment de la salut, en la cura de la malaltia i en la rehabilitació de les seves seqüeles. Per tal d’enfocar aquests serveis cap a la prevenció, hem de conèixer l’estat de salut de la població,  les causes que la determinen, la utilització dels serveis que demana i la situació d’altres determinants de salut.
Per a identificar els problemes i necessitats de salut de la població, així com per a prioritzar les intervencions més equitatives i sostenibles, és imprescindible la participació ciutadana. És en aquest context que durant l’any 2010 vàrem fer una enquesta a diferents representants d’entitats i associacions de la zona.
Els demanàvem la valoració de diferents punts que poden afectar la salut pública, dins dels àmbits de l’entorn urbà, l’oci i el lleure, el trànsit i les comunicacions, els serveis de salut i els serveis educatius. De les dades analitzades, volem destacar que la participació ha estat baixa, van contestar 8 entitats i associacions de les 20 consultades.
Es valoren negativament la presència d’excrements de gossos a l’entorn urbà, la poca oferta d’oci per a joves, d’oci nocturn, de terrasses, la piscina i la participació
El ciutadana en temes de salut. Es proposen intervencions que van enla línia de millorar el civisme entre les persones i l’entorn per tal de ferlomés agradable i amb més espaisd’esbarjo, així com del control d’altres
factors com el soroll, els purinsi la qualitat de l’aigua.
Hi ha tota una colla de temes relacionatsamb la salut que interessen especialment: afrontar un diagnòstic
greu, tenir cura d’infants, lanutrició i tenir cura d’ancians.
Després d’analitzar les dades,ens hem reunit amb un petit grup d’aquests representants socials per detallar els resultats obtinguts. Els assistents valoren positivament la possibilitat de participar i enfocar intervencions sobre temes de salut que creguin prioritaris.


ABS Artesa de Segre