+ NOUS TEMES + - - + NOUS TEMES +
CAP-ABS
Horari: De Dilluns a Divendres 
de 08:00 a 15:00 Hores
Contacte: 973402196-Urgències 061 C/Guimerà 6
Programació de visites 24 hores 902111444

dissabte, 30 de juny del 2012

El Servei Català de la Salut estableix un procediment transitori per evitar que els ciutadans avancin diners en la dispensació dels medicaments.


La mesura evitarà que 359.967 persones avancin 3.265.000 euros mensuals que la Generalitat hauria de retornar.
El Departament de Salut començarà a aplicar, el proper diumenge 1 de juliol, el copagament farmacèutic, mesura inclosa en el Reial decret llei de mesures urgents per garantir la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut. Aquest Reial decret llei estableix noves aportacions per als ciutadans en el copagament farmacèutic: per als pensionistes suposa una aportació del 10% amb topalls de 8, 18 o 60 euros al mes segons la renda i, per a la població activa, les aportacions seran del 40%, 50% o 60%, segons la renda.
 
La voluntat del Departament de Salut és aplicar les mesures que preveu el Reial decret llei, però el sistema de prescripció i dispensació de receptes mèdiques del Servei Català de la Salut no s’ha pogut adaptar per garantir amb eficàcia l’aplicació dels topalls que estableix la normativa a causa del poc temps previst per aplicar-la.
 
Tanmateix, el Departament de Salut vol garantir que cap ciutadà hagi d’aportar més del que tingui establert pel seu nivell d’aportació i topall mensual. Aquest fet és especialment rellevant en els pensionistes, que han d’aportar un 10% del cost total dels medicaments amb un topall màxim mensual segons el seu nivell de renda.
 
Provisionalment, i fins com a màxim l’1 d’octubre, el Servei Català de la Salut ha adoptat una mesura que evitarà que els ciutadans catalans paguin imports superiors a les quantitats que els corresponen. Segons dades de què disposa el Servei Català de la Salut, hi ha pensionistes que podrien arribar a aportar 100 euros mensuals, quan en la majoria dels casos no haurien d’abonar-ne més de 8 al mes.
 
Així, des de l’1 de juliol i de forma transitòria, els usuaris no notaran cap canvi, però es registrarà l’aportació que haurien de fer i s’endarrerirà el pagament que els correspongui en la dispensació del mes següent o posteriors, per tal de poder aplicar els límits d’aportació màxima establerts.
 
És a dir, els sistemes informàtics del Servei Català de la Salut detectaran quina és l’aportació econòmica que han de fer els ciutadans en funció del seu nivell de cobertura durant el mes corresponent i aquesta xifra es posarà en coneixement de les oficines de farmàcia per tal que quan la persona retorni a qualsevol farmàcia de Catalunya se li notifiqui quina és l’aportació que ha de fer i l’aboni.
 
 
Per això, la farmàcia entregarà als usuaris un justificant de dispensació en què s’indicarà que els medicaments dispensats estan subjectes al nou règim d’aportacions que estableix el Reial decret llei 16/2012, però que la liquidació de l’aportació pendent de pagament es farà en la dispensació del mes següent o posteriors, una vegada s’hagin revisat els imports corresponents de les aportacions i aplicats els topalls màxims mensuals que s’han d’aplicar per a cada ciutadà.
 
A partir de l’1 d’octubre aquesta aportació ja sortirà calculada en el mateix moment de la dispensació en el sistema d’informació de les farmàcies.
 
Per a més informació, els ciutadans es poden adreçar al telèfon 061 o bé al seu centre d’atenció primària.
 
 
 
pdfpdf Departament de Salut
Departament/s