+ NOUS TEMES + - - + NOUS TEMES +
CAP-ABS
Horari: De Dilluns a Divendres 
de 08:00 a 15:00 Hores
Contacte: 973402196-Urgències 061 C/Guimerà 6
Programació de visites 24 hores 902111444

dimarts, 18 de setembre del 2012

Sanitat alerta de la presència del bacteri 'listeria' en formatges procedents de Portugal


Sanitat alerta de la presència del bacteri 'listeria' en formatges procedents de Portugal

EL PERIÓDICO / Barcelona
L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) del Ministeri de Sanitat ha alertat de la presència del bacteri Listèria monocytogenes en diversos formatges frescosprocedents de Portugal, distribuïts en diverses comunitats.
L'esmentat bacteri és el causant de la malaltia de la listeriosi, un mal que afecta sobretot embarassades, nadons i adults amb el sistema immunitari afeblit.
Els productes afectats són:
-- Formatge fresc El sabor de la casa envasat al buit 400 grams, lots 12267 i 12291 i data de consum preferent 13/10/2012 i 20/10/2012 respectivament.
-- Queso costeño nativo envasat al buit 450 grams, lots 12245 i 12287 i dates de consum preferent 30/10/2012 i 20/11/2012, respectivament.
-- Queso fresco latino Estilo tradicional, envàs individual 325 grams, del lot 12296 i data de consum preferent 27/10/2012.

ESPECIALITATS LLATINES

El producte que ha estat retirat del mercat, ha estat fabricat a Portugal i s'ha distribuït la majoria a establiments d'especialitats llatines ubicats a Catalunya, Andalusia, Aragó, Astúries, les illes Balears, Castella-la Manxa, Cantàbria, Castella i Lleó, el País Basc, Madrid, Múrcia, Navarra, la Rioja i el País Valencià.
No obstant, i com a mesura de precaució, les autoritats han recomanat als consumidors que poguessin tenir els productes esmentats a casa que s'abstinguin de consumir-los, especialment aquelles persones pertanyents a grups de risc (especialment embarassades i persones immunodeprimides).
La listeriosi presenta un període d'incubació llarg i el símptoma més evident són els quadros febrils alts, que en els grups de risc pot desencadenar episodis greus.
Segons l'AESAN, els que hagin consumit l'aliment en dates recents i observin algun símptoma referit han de posar-se en contacte amb el seu metge.