+ NOUS TEMES + - - + NOUS TEMES +
CAP-ABS
Horari: De Dilluns a Divendres 
de 08:00 a 15:00 Hores
Contacte: 973402196-Urgències 061 C/Guimerà 6
Programació de visites 24 hores 902111444

divendres, 22 de juny del 2012

ENTRADA EN VIGOR D'UNA TAXA POLÈMICA

El cobrament d'un euro per recepta comença a Catalunya aquesta mitjanit

Les farmàcies activaran un programa informàtic amb les dades dels usuaris

Col·lectius de pensionistes protesten per la mesura


ÀNGELS GALLARDO / Barcelona
Les farmàcies de Catalunya activaran a les zero hores d'aquest dissabte el programa informàtic amb què començaran a cobrar un euro per cada recepta de fàrmacs que se'ls presenti. Els medicaments afectats són únicament els receptats per un metge de la sanitat pública, els que són finançats pel Servei Català de la Salut. La Generalitat preveu recaptar 50 milions d'euros per aquesta via el 2012, la meitat del que aconseguirà a partir de l'any que ve, quan s'apliqui en dotze mesos complets.
zoomUn farmacèutic atén una clienta en un ordinador que ja té instal·lat un programa informàtic per facturar l'euro per recepta.
Un farmacèutic atén una clienta en un ordinador que ja té instal·lat un programa informàtic per facturar l'euro per recepta. JOSEP GARCIA

TAMBÉ ELS PENSIONISTES

L'euro per recepta l'han de pagar tots els ciutadans, inclosos els pensionistes que fins ara rebien gratuïtament els seus fàrmacs. N'estan exempts els que perceben una pensió no contributiva, les persones admeses en el programa de renda mínima d'inserció, els aturats sense subsidi (si així ho han sol·licitat a la Conselleria de Benestar i Família) i els minusvàlids.
Col·lectius de pensionistes s'han concentrat en els últims dies davant de la Conselleria de Salut per rebutjar amb contundència el copagament, al qual l'1 de juliol se sumarà el que abonaran per decisió del Ministeri de Sanitat.
El periodico