+ NOUS TEMES + - - + NOUS TEMES +
CAP-ABS
Horari: De Dilluns a Divendres 
de 08:00 a 15:00 Hores
Contacte: 973402196-Urgències 061 C/Guimerà 6
Programació de visites 24 hores 902111444

dilluns, 14 de maig del 2012

Dia Internacional de la Infermeria

Les infermeres i els infermers van celebrar el 12 de maig, el Dia Internacional de la Infermeria, amb el lema ”Resoldre la desigualtat: de les proves a l’acció”, en commemoració del naixement de Florence Nightingale, infermera anglesa i precursora de la infermeria moderna, que encara avui dia continua sent referent de la professió infermera mundial.

Els infermers i les infermeres tenen actualment un paper primordial en la participació de les estratègies assistencials per tal de donar la millor resposta a les necessitats de salut dels ciutadans. A Catalunya, un dels objectius primordials en què està implicat el col·lectiu és assolir les fites previstes en el Pla de salut 2011-2015 pel que fa a l’abordatge de la cronicitat.
El Departament de Salut compta amb un òrgan de consulta i participació de les infermeres i infermers, el Consell de la Professió Infermera de Catalunya (CPIC), representat per col·legis professionals, associacions científiques, universitats, sindicats, patronals i professionals de reconegut prestigi.
Actualment, el CPIC està elaborant un document en què es proposen les línies d’actuació, pel que fa al col·lectiu, que han de garantir la qualitat assistencial en el sistema públic de salut, com són l’adequació del nombre de professionals necessaris amb les competències requerides per donar resposta a les necessitats de salut de la ciutadania, la utilització i la millora de les organitzacions i el lideratge i l’adequació del model actual de cures infermeres.


Canal Salut