+ NOUS TEMES + - - + NOUS TEMES +
CAP-ABS
Horari: De Dilluns a Divendres 
de 08:00 a 15:00 Hores
Contacte: 973402196-Urgències 061 C/Guimerà 6
Programació de visites 24 hores 902111444

divendres, 10 d’agost del 2012

Científics de l'Hospital del Mar demostren els beneficis d'un nou fàrmac per tractar el càncer de pell

Científics de l'Hospital del Mar demostren els beneficis d'un nou fàrmac per tractar el càncer de pell.

El nou tractament ataca simultàniament dues proteïnes involucrades en una via clau en el desenvolupament dels tumors


Barcelona | Ara.cat

Oncòlegs de l'Hospital del Mar han liderat el primer estudi en humans d'un nou tractament contra el càncer que ataca simultàniament dues proteïnes fonamentals en la reproducció de les cèl·lules canceroses.
Els investigadors van comprovar que el nou fàrmac "estabilitzava el creixement del tumor en un 40% dels pacients tractats i fins i tot disminuïa la mida del tumor", explica la doctora Maria Martínez, primera autora de l'article que ha estat publicat a la revista 'Clinical Cancer Research'. "Són pacients que ja havien fet diverses línies de quimioteràpia i eren resistents als tractaments", afegeix Martínez.
El primer pacient de tot el món –una dona amb un tumor ginecològic– va ser tractada a l'Hospital del Mar. Els resultats més prometedors s'han observat en pacients amb melanoma, un tipus de càncer en què la quimioteràpia és poc eficaç. "Però també hem vist que en alguns malalts de càncer de còlon i pacients amb tumor ginecològic el medicament ha frenat el tumor durant un temps", ha afegit el doctor Joan Albanell, investigador principal i cap del servei d'Oncologia de l'Hospital del Mar.
L'estudi s'ha dut a terme conjuntament amb científics dels hospitals Royal Marsden de Londres i l'Institut Gustave Roussy de París.